BIOS manglede seks ambulancer og tre akutbiler

Akutberedskabet i Region Syddanmark var særdeles presset den 1.oktober 2015. Ambulanceoperatøren BIOS kunne nemlig ikke bemande seks ambulancer og tre akutbiler, og dermed manglede 10 pct. af ambulancerne i regionen. Regionen – der først blev informeret om problemet samme morgen – betegner det som ”ganske utilfredsstillende og uforståeligt”.

Hidtil har Region Syddanmark oplyst, at BIOS i oktober i gennemsnit mangler at bemande omkring ét ambulanceberedskab pr. vagt. Men overfor DR Fyn bekræfter regionens sundhedsdirektør, Jens Elkjær, at det gik helt galt den 1. oktober. Her kunne BIOS nemlig ikke bemande seks af selskabets ambulancer samt tre akutbiler.

”Vi manglede seks ambulancer, og det er ganske utilfredsstillende og uforståeligt, at der falder så mange ud på én dag. Det har vi diskuteret indgående med BIOS, for det er selvfølgelig kontraktbrud, og vi nærmer os det punkt, hvor det er farligt. Heldigvis var det ikke en af de værste dage, så det gik ikke så galt. Havde det været en af de dage med rigtig tryk på, så kunne det have været stærkt problematisk”, siger Jens Elkjær til DR Fyn.

Jens Elkjær fortæller, at Region Syddanmark først blev informeret om bemandingsproblemerne om morgenen den 1. oktober.

På nuværende tidspunkt har BIOS ifølge sundhedsdirektøren kontrakt med omkring 430 reddere, men kun godt 370 af dem er begyndt i arbejdet. Den ideelle bemanding er 550.

Annonce