Regionsrådsformand: BIOS har ikke overblik over deres vagtplaner

Region Syddanmark retter endnu en gang en hård kritik mod BIOS. Ifølge regionen har det hollandske selskab således ikke fuldt overblik over selskabets vagtplaner, og de planer, som regionen præsenteres for, stemmer ikke altid overens med virkeligheden. Regionen har valgt at holde responstiderne hemmelige, men kalder dem ”fornuftige”.

Formandskabet i Region Syddanmark, der består af regionsrådsformand Stephanie Lose (V), 1. næstformand Poul-Erik Svendsen (S) og 2. næstformand Thies Mathiasen (DF), fik sammen med formanden for det præhospitale udvalg Thyge Nielsen søndag formiddag en mundtlig redegørelse for status på ambulancekørslen i Region Syddanmark siden 1. september, hvor BIOS og Responce overtog opgaven. Redegørelsen blev givet af regionens to sundhedsdirektører Jens Elkjær og Per Busk.

De to sundhedsdirektører understregede, at responstiderne for de første fem dages kørsel ligger fornuftigt og inden for den margin, som Falck præsterede i de sidste tre måneder før BIOS og Responce overtog opgaven med ambulancekørslen. Regionen har dog valgt at holde responstiderne hemmelige.

BIOS skal stramme op på vagtplanlægning

Formandskabet blev samtidig orienteret om, at der skal strammes op på vagtplanlægningen hos BIOS.

”Vi må konstatere, at BIOS ikke har fuldt overblik over deres vagtplaner. Og at det billede, vi præsenteres for, ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Derfor har vi i går givet BIOS besked på at afsætte flere ressourcer til deres vagtplanlægning, så vi kan få et mere retvisende billede af deres vagtplan. Det er stærkt bekymrende, at de ikke har et bedre overblik – det skal de se at få hurtigst muligt”, siger Stephanie Lose.

Vil undersøge overtrædelser af arbejdsmiljølovgivningen

Samtidig vil Region Syddanmark bede BIOS om at svare på de rygter, der i weekenden har verseret om overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

”Vi vil gerne direkte forfølge de eksempler på overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, som anonymt blev videregivet til pressen i lørdags, men det kræver, at vi får mere viden. Det er BIOS’ ansvar som arbejdsgiver at sikre, at arbejdsmiljøloven overholdes. Når vi spørger BIOS får vi at vide, at loven bliver overholdt. Hvis der er en sag, og vi selv skal have en mulighed for at undersøge den, er vi nødt til at vide noget mere konkret. Hvor har det fundet sted, hvornår er det sket og hvilke reddere drejer det sig om”, siger Poul-Erik Svendsen.

På mødet i dag blev det også aftalt at indkalde regionsrådet til en orientering om den aktuelle status på ambulancekørslen i regionen. Mødet vil blive holdt tirsdag den 8. september 2015 kl. 18, og på mødet vil embedsmænd give medlemmerne en grundig orientering af den aktuelle status. Der bliver tale om et orienterende møde, hvor der ikke skal træffes beslutninger. Mødet vil være lukket.

Annonce