Bøde på 500 kr. for ambulance-chikane

Foto: Rigspolitiet

En 19-årig mand fra Videbæk slipper med 500 kroner i bøde, fordi Silkeborg Politi ikke kan bevise, hvem der kørte hans Opel Vectra, da den i begyndelsen af juni overhalede en ambulance inden om. Den 19-årige nægter selv af have gjort det, og han vil ikke fortælle, hvem der kørte bilen. Politiet kan i den situation ikke tvinge ham.

Der var ellers flere vidner til episoden, hvor ambulancen kørte med fuld udrykning på motorvejen ved Galten og blev overhalet på højre side. På det tidspunkt kørte udrykningskøretøjet 150 kilometer i timen, så der var lagt op til, at føreren af bilen, der også kørte dørtræk med ambulancen over en længere distance og vinkede provokerende til redderne, ville få frakendt kørekortet, skriver Dagbladet Skjern-Tarm.

Vidnerne kunne på billeder genkende bilen, men ikke ejeren, som derfor slipper med mindste bødetakst for overtrædelse af færdelselsloven. “Vi ved ikke, hvem der kørte bilen. Og som bilejer kan han kun holdes ansvarlig for bilens tilstand, ikke for de manøvrer, bilen foretager”, fortæller Keld Jensen fra Silkeborg Politi, som straffer bilejeren for ikke at oplyse navnet på føreren.

Både politiet i Ringkøbing og Herning har været involveret i sagen og brugt resurser på at finde den unge bilejer, hvilket var besværligt, da han havde folkeregisteradresse i Videbæk, men mest opholdt sig i Herning.

Annonce