Bonus fra BIOS har endnu ikke givet nye reddere

For nogle uger siden lancerede BIOS et nyt rekrutteringstiltag, hvor ambulancereddere tilbydes et særligt sign-on-fee på 50.000 kr., hvis de skriver kontrakt med BIOS. Men indtil videre har den nye bonus ikke haft nogen effekt, for ingen reddere har benyttet sig af ordningen. I øjeblikket har BIOS ikke en nettotilgang af reddere, da tilgang og adgang stort set opvejer hinanden.

Ambulancereddere, der vælger at skrive kontrakt med BIOS, får nu en bonus på 50.000 kr., hvoraf 25.000 kr. udbetales ved ansættelse og 25.000 kr. efter et års ansættelse. Men endnu har ingen reddere benyttet sig af ordningen.

”Der er ikke nogen, der har skrevet under på den nye aftale, så antallet er reddere er nogenlunde det samme, som inden vi søsatte tiltaget. Vi forventer ikke det store indryk af nye reddere i februar”, siger direktør Morten Hansen fra BIOS til TV 2 Fyn.

Morten Hansen vurderer, at det især er mediekritikken af BIOS, som afholder redderne fra at vælge den hollandskejede ambulanceoperatør. Derfor venter han også, at bemandingen kan normaliseres, hvis der kommer ro omkring BIOS. I øjeblikket er der dog mindst lige så mange reddere, der forlader BIOS, som der er nye folk, der starter.

”Der er bevægelse både ind og ud hos os. Og i øjeblikket bliver de nogenlunde udlignet. Interessen er der når, der kommer ro på. Men når der er støj på linjen, så daler den”, siger Morten Hansen, der ikke vil fortælle, om BIOS reelt har frem- eller tilbagegang i den samlede bemanding.

Ifølge Morten Hansen har der i februar været en fremgang i antallet af beredskaber, som BIOS leverer til Region Syddanmark.

Annonce