Butikskæde opsætter 40 døgntilgængelige hjertestartere

Adm. direktør i Hjerteforeningen Anne Kaltoft og kædedirektør i Fakta John Hornbech Christensen ved en nyopsat hjertestarter ved Fakta i Kastrup. Foto: Kristian Brasen

Et nyt samarbejde mellem butikskæden Fakta og Hjerteforeningen betyder, at der i uge 3 og 4 vil blive monteret 40 døgntilgængelige hjertestartere på udvalgte Fakta-butikker rundt omkring i Danmark. Fakta og Hjerteforeningen har i fællesskab udpeget de Fakta-butikker, hvor der er længst til en registeret hjertestarter, og hvor man således kan lukke et ”hul” på Danmarkskortet.

Hjerteforeningen gennemførte i april 2019 landsuddeling, hvor ca. 6.000 frivillige gik sig til en hjertestarter. Konceptet var – og er fortsat i 2020 – at man ved som gruppe at gå 15 ruter i forbindelse med Hjerteforeningens dør-til-dør-indsamling får en hjertestarter og et varmeskab monteret af en professionel elektriker præcis dér, hvor gruppen ønsker det.

Den store opbakning til landsuddelingen i 2019 resulterede i, at der i alt vil blive opsat 400 hjertestartere. Langt de fleste opsættes hos de grupper, der gik sig til en hjertestarter. Men fordi engagerede mennesker uden tilhørsforhold til en specifik gruppe valgte at gå for den gode sag – at få flere døgntilgængelige hjertestartere – er der skabt råderum til også at sætte hjertestartere op andre steder.

Fakta får 40 hjertestartere

”Da vi i forvejen har et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Fakta, var det oplagt at tilbyde Fakta 40 hjertestartere, der kan hænge uden for deres butikker”, siger Anne Kaltoft, der er adm. direktør i Hjerteforeningen.

Fakta og Hjerteforeningen har i fællesskab udpeget de Fakta-butikker, hvor der er længst til en registeret hjertestarter, og hvor man således kan lukke et ”hul” på Danmarkskortet.

”Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores kunder, vores ansatte og lokalbefolkningen den tryghed, det medfører at have en 24-7 tilgængelig hjertestarter på plads lige uden for butikken. Vi nærer ambitionen om at spille en positiv rolle lokalt, og samarbejdet med Hjerteforeningen er et stort skridt i den retning”, siger John Hornbech Christensen, der er kædedirektør for Fakta.

Chefer skal uddannes i livredning

Som del af samarbejdet modtager Faktas butiks- og souschefer i de 40 butikker Hjerteforeningens Hjerteredderkursus, som består af 30 minutters intro i genoplivning, så man er bedre rustet til at træde til, ”hvis lynet slår ned”.

Fakta bliver den formelle ejer af de 40 hjertestartere.

Annonce