Debat: Region sætter ikke handling bag ordene om et godt arbejdsliv

Region Hovedstaden har nedsat et udvalg og besluttet en ny strategi, der udelukkende omhandlende fastholdelse og rekruttering af medarbejdere. Men når det gælder ambulancereddernes arbejdstid, har regionen mere end svært ved at leve op til udvalg, strategier og fine titler. Det skriver Mikkel Andersen, der er formand for 3F Frederiksborg, i dette debatindlæg.

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til BeredskabsInfo. 

Af Mikkel Andersen, formand, 3F Frederiksborg

Det handler om arbejdsliv. Det har Region Hovedstaden så sandelig ret i. I regionen har man nedsat et udvalg og besluttet en ny strategi udelukkende omhandlende fastholdelse og rekruttering af medarbejdere. ”Det handler om arbejdsliv”, hedder den nye strategi.

Som man kunne læse på BeredskabsInfo 5. juli, så har Region Hovedstaden dog stadig mere end svært ved at leve op til udvalg, strategier og fine titler.

For hverken Peter Westermann (medlem af Regionsrådet for SF), de tillidsvalgte eller fagbevægelsen kan tilsyneladende få regionen til at sætte handling bag ordene, når det handler om reddernes arbejdstid i forbindelse med udbuddet, der træder i kraft 1. februar 2023.

For kære embedsværk og politikere i Region Hovedstaden, det her handler om reddernes arbejdsliv. Det handler i lige så høj grad om den usandsynligt vigtige balance mellem arbejdsliv og familieliv. Hvis I først varsler markante ændringer for reddernes vagtskema, så træder I endnu en gang ud i et farvand fuld af fare.

Hvorfor det, tænker man måske på regionsgården?

Svaret er ganske simpelt. Ved at fastholde jeres ansatte i en ubekendt faktor, der har store indvirkninger på arbejdsliv og privatliv, så øger I risikoen for, at disse medarbejdere forsvinder. Dermed vil I fortsætte den negative spiral, hvor ansatte forsvinder langt hurtigere end I ønsker.

I har alle muligheder for at vise redderne, at I gerne vil give dem ordentlige vilkår.

I har alle muligheder for at vise redderne, at I gerne vil dem.

I har alle muligheder for at vise reddernes familier, at I gerne vil give dem mulighed for at få familien til at hænge sammen.

For det handler om arbejdsliv.

Annonce