Den 4. akutlægehelikopter er nu flyttet fra Aalborg til Saltum

Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland

Efter små tre år på en midlertidig base i Aalborg, er Danmarks 4. akutlægehelikopter nu flyttet til en nyopført base ved Saltum i Vendsyssel. Den nyeste akutlægehelikopter kom på finansloven i 2018, hvor der blev afsat 45 mio. kr. om året til at drive det ekstra beredskab, som skulle have base i det nordlige Danmark.

Den nye base i Saltum blev indviet fredag med taler fra bl.a. næstformanden i Danske Regioner, Ulla Astman, og borgmesteren i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

”Helikopteren, der nu har base her ved Saltum, er et vigtigt ekstra ben i det akutte beredskab. Tilsammen bidrager de fire helikoptere til, at akut syge og tilskadekomne med alvorlige lidelser får hurtig, specialiseret hjælp, uanset hvor de opholder sig i landet”, sagde Ulla Astman ved indvielsen.

Akutlægehelikopteren, der nu får base ved Saltum, blev sat i drift den 2. januar 2019. De første to år og ni måneder har den haft midlertidig base ved Aalborg Lufthavn.

Den nationale akutlægehelikopterordning drives af regionerne i fællesskab, og midlerne til drift kommer fra staten. Udover helikopteren ved Saltum har regionerne yderligere tre akutlægehelikoptere med baser i henholdsvis Skive, Billund og Ringsted. Helikopterne er døgnbemandede året rundt af en pilot, en akutlæge og en paramediciner.

Fra januar til og med juli 2021 har de fire akutlægehelikoptere i alt fløjet 2.890 gange. I hele 2020 fløj de i alt 4.672 gange.

Annonce