Fagforening: Der skal uddannes flere ambulancereddere

Der er stort arbejdspres blandt ambulancepersonalet i Region Hovedstaden, og det får nu fagforeningen FOA til at opfordre de ansvarlige beslutningstagere til at gøre noget her og nu. FOA ønsker, at de to nuværende erhvervsskoler øger optaget af redderelever, eller at det sikres, at endnu en skole kan udbyde uddannelsen i enten Aarhus eller i Aalborg.

”Belastningen af de nuværende ansatte i landets ambulanceberedskaber er ekstrem og uforsvarlig. Regionerne, som er ansvarlige for opgaven, kan i sagens natur ikke fremtrylle flere uddannede ambulancebehandlere fra dag til dag. Men de kan sørge for at uddannelseskapaciteten øges. Enten ved at de to nuværende erhvervsskoler øger optaget eller ved, sammen med os, at sikre at endnu en skole kan udbyde uddannelsen enten i Aarhus eller i Aalborg”, siger Reiner Burgwald, der er sektormand i FOA’s Teknik- og Servicesektor

Flere og flere ældre, flere og flere multisyge, færre akutmodtagelser og større centralisering af specialer på landets hospitaler medvirker ifølge FOA til, at der skal skrues gevaldigt op for antallet af uddannelsespladser. Men der er også behov for en indsats i forhold til nuværende og tidligere ansatte:

”Gør forholdene bedre for de nuværende ansatte, og forsøg dermed at lokke nogle af de, der har forladt branchen, tilbage. Både mere i løn og gode arbejdstider og -forhold vil naturligvis kunne afhjælpe noget af problemet. Og så skal de altså til at komme i gang med at bidrage til løsninger på de akutte problemer. For eksempel kører alt for mange ambulanceberedskaber til opgaver, som kunne løses af sygetransporten. Her er uddannelseskravene meget mindre, og der vil hurtigt kunne etableres flere sygetransportberedskaber”, siger Reiner Burgwald.

Annonce