Falck får sin første kontrakt på akut ambulancekørsel i Tyskland

Det er en beskeden kontrakt, som Falck netop har vundet i byen Herten i den tyske delstat Nordrhein-Westfalen. To akutambulancer skal således fra den 1. august 2012 rykke ud med Falck-logo på siden, men Falck forventer sig meget af det tyske marked, hvor en dom fra EU-Domstolen ventes at føre til en række udbud på det ellers ganske lukkede marked for ambulancekørsel.

Falcks nye kontrakt gælder i hele ti år, og kontrakten er vundet, efter at en EU-dom fra 2010 pålagde en række tyske delstater at udbyde ambulanceopgaverne.

”Det tyske marked er traditionsbundet, og de 16 delstater er ikke alle indstillet på forandring. Men vi er så småt begyndt at se resultaterne af EU-afgørelsen, og derfor forventer vi også et øget antal udbud i de kommende år”, siger divisionsdirektør Bo Eklund.

Falck købte sidste år det tyske ambulanceselskab Krankentransport Herzig, der opererer i Hamm i Nordrhein-Westfalen, og overtog samtidig knapt 100 ansatte, over 20 køretøjer og en vagtcentral, der disponerer op mod 14 sygetransportbiler.

Annonce