Falck har tjent 717 mio. kr. på lyntests for staten

I 2. kvartal udviklede lyntests sig til lidt af en guldgrube for Falck. Redningskoncernens 7.000 podere udførte 10 mio. lyntests for den danske stat, og det resulterede isoleret set i en omsætning på 1,7 mia. kr. og et driftsoverskud på 717 mio. kr. Det skal ses i forhold til, at Falcks almindelige aktiviteter i samme periode genererede en omsætning på 3 mia. kr. og et driftsoverskud på 190 mio. kr.

Hvis der ses bort fra lyntests, så blev 2. kvartal 2021 et nogenlunde – men ikke prangende – kvartal for Falck. Omsætningen landede på 2,95 mia. kr., hvilket kun er en anelse mere end i samme kvartal året før. Driftsoverskuddet steg fra 122 til 190 mio. kr.

Men det er de mange lyntests, der præger Falcks kvartalsregnskab. Siden Falck i november 2020 gik ind på det nye marked, har redningskoncernen udført 13 mio. tests. Og de 10 mio. blev udført i 2. kvartal, hvor aktivitetsniveauet kulminerede i maj – her var der dage, hvor Falck udførte over 200.000 tests om dagen.

Falck har haft 7.000 ansatte til at udføre opgaven. Falck oplyser, at lyntestene gav en omsætning på 1,74 mia. kr. og et driftsoverskud på 717 mio. kr. Dermed landede Falcks samlede omsætning på 4,69 mia. kr., mens det samlede driftsoverskud blev på 907 mio. kr.

Flere tests end ventet

Efter en turbulent periode med flere udbud af lyntest-opgaven, vandt Falck i april det seneste offentlige udbud – og kunne herefter fortsætte testaktiviteterne i tre ud af de fem regioner i Danmark, i fire lufthavne samt ved den dansk-tyske grænse.

”Antallet af test i andet kvartal oversteg det forventede. Ved kontraktens indgåelse planlagde vi efter en nedlukning af testcentrene i juni jævnfør den oprindelige vaccinationsplan. Men da denne blev forlænget, var der en stigende efterspørgsel på test i perioden og en højere effektivitet i testcentrene. Etableringen af det omfattende test-setup har været en stor og krævende opgave, og den har påvirket virksomheden kraftigt i både første og andet kvartal i år. Samtidigt har vi arbejdet med at effektivisere og står derfor tilbage efter COVID-19 med en sund forretning”, fortæller Jakob Riis, der er adm. direktør for Falck.

For hele 2021 forventer Falck nu en omsætning på 14 – 14,5 mia. kr. og et driftsoverskud på 1,5 – 1,6 mia. kr.

Annonce