Falck havde problemer med sydvestjyske responstider

I det sidste hele kvartal, hvor Falck stod for ambulancekørslen i Region Syddanmark, havde redningskorpset problemer med at leve op til regionens responstidsmål. Det viser nye tal. I Sydvestjylland havde Falck således en mindre overskridelse på 0,1 minut på den gennemsnitlige responstid, mens der i de tre andre delområder ikke var problemer.

Region Syddanmarks ambulancetjeneste er opdelt i fire delområder, og for hvert delområde er der fastsat et mål for den gennemsnitlige responstid. Hvert kvartal opgøres det, om responsmålene er overholdt.

Ifølge de nyeste tal, der omfatter 2. kvartal 2015, gik der i gennemsnit 8,7 minutter, inden Falck var fremme i Sydvestjylland. Det er 0,1 minut over responstidsmålet på 8,6 minutter. På Fyn blev der realiseret en responstid på 7,9 minutter, hvilket er identisk med responstidsmålet, og i Sønderjylland var Falck markant hurtigere end krævet, nemlig 8,8 minutter mod kravet om 9,8 minutter. I Trekantsområdet var den gennemsnitlige ventetid på ambulancen 7,6 minutter, mens kravet er 7,9 minutter.

Region Syddanmark oplyser, at den manglende overholdelse af responstidsmålet i Sydvestjylland ikke er i strid med regionens kontrakt med Falck. Vurderingen af, om responstidsmålene er overholdt, sker nemlig på årsbasis, og derfor må der gerne ske afvigelser i de enkelte kvartaler.

Odense Kommune havde de hurtigste ambulanceudrykninger i 2. kvartal 2015 med en gennemsnitlig responstid på 6,3 minutter. Langeland Kommune havde den længste ventetid på ambulancen, nemlig 11,9 minutter. Regnes akutbilen på Langeland med, falder den gennemsnitlige responstid dér dog til 9,7 minutter.

Annonce