Falck-kontorer ransaget af myndighederne efter BIOS-klage

Tidligere på året klagede BIOS til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen over, at Falck forhindrer konkurrence ved at søge at gøre BIOS’ rekruttering af reddere og overtagelse af bygninger besværlig. Og tilsyneladende tager myndighederne klagen meget alvorligt, for tirsdag blev der gennemført ransagninger på flere af Falcks kontorer.

I forbindelse med BIOS’ overtagelse af ambulancekørslen i størstedelen af Region Syddanmark har Falck tilbudt et stort antal syddanske ambulancereddere jobs i andre dele af landet, ligesom Falck har afvist at lade BIOS anvende de eksisterende Falck-stationer i regionen. Ifølge BIOS er det sket for at forhindre konkurrence på markedet, og derfor har selskabet klaget til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Tirsdag gennemførte medarbejdere fra styrelsen så ransagninger på flere af Falcks kontorer, bl.a. hos Falcks Region Nord i Aalborg, hvor regionsdirektør Diana Sørensen er formand for Falcks ambulanceudvalg.

Ransagninger – de såkaldte kontrolundersøgelser – hører til blandt de mere alvorlige værktøjer, som konkurrencemyndighederne kan anvende. Kontrolundersøgelserne kan derfor kun iværksættes, hvis Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har forelagt sagen for en dommer og fået en retskendelse.

Annonce