FOA: 3F må ikke forhandle med Roskilde Kommune

Fagforeningerne FOA og 3F, der i forvejen kæmper om organiseringen af de storkøbenhavnske brandfolk, er nu også blevet uenige om redderne i Greve og Køge. Redderne er i dag ansat i Falck, men fremover er det Roskilde Brandvæsen, som skal stå for ambulancekørslen. Roskilde Brandvæsen har overenskomst med FOA, og derfor vil 3F have en forhandling med Roskilde Kommune for at sikre, at redderne ikke får dårligere vilkår. Det afvises imidlertid kategorisk af FOA, der har skrevet til Roskildes beredskabschef, Carsten Iversen, og meddelt, at man ikke vil acceptere, at 3F indbydes til forhandlinger på FOA’s overenskomstområde.

Roskilde Brandvæsen har i Region Sjællands seneste udbudsrunde vundet ambulancekørslen i Køge, Solrød og Greve kommuner fra Falck. Brandvæsenet overtager kørslen 1. februar næste år, og de skal bruge 60-80 flere reddere. Det har fået 3F, der organiserer Falck-redderne, til at kræve en forhandling med Roskilde Kommune.

Men der bliver ikke tale om nogen forhandling, hvis det står til FOA Roskilde, der henviser til, at det er FOA, der har overenskomsten for arbejdet i Roskilde Brandvæsen.

“De nye stillinger vil blive slået op, og de, der bliver ansat, skal ligesom de øvrige arbejde på FOA’s overenskomst. Så det er FOA, der forhandler løn og arbejdsforhold. Det sker ud fra en udmærket overenskomst, og vi skal nok tage os godt af de nye ansatte”, siger næstformanden i FOA Roskilde, Asger Poulsen, ifølge FOA. Asger Poulsen er selv ambulanceredder og tidligere tillidsmand for redderne i Roskilde Brandvæsen.

FOA Roskilde har i dag skrevet til Roskildes beredskabschef, Carsten Iversen, og meddelt, at fagforeningen ”ikke kan se til, at 3F indbydes til forhandlinger på vores overenskomstområde”.

Annonce