22 sjællandske Falck-stationer har strejket hele onsdagen

Arkivfoto

Falck har onsdag været ramt af faglige møder blandt redderne i store dele af landet, og på Sjælland har 22 Falck-stationer hele dagen kun udført akutte ambulanceudrykninger. Onsdag eftermiddag er der fortsat ikke tegn på, at de sjællandske reddere går i arbejde igen. Arbejdsnedlæggelserne skyldes utilfredshed med reddernes nye overenskomst.

Sidst på eftermiddagen rapporteres der om fortsatte arbejdsnedlæggelser på Falck-stationerne i Køge, Kalundborg, Roskilde, Stege, Store Heddinge, Ringsted, Skælskør, Næstved, Nykøbing F, Nykøbing Sjælland, Nørre Alslev, Greve, Maribo, Nakskov, Ruds Vedby, Sakskøbing, Fakse, Haslev, Holbæk, Snertinge, Vordingborg og Asnæs. I Slagelse og Korsør blev arbejdet kortvarigt genoptaget, men også på disse stationer strejkes der nu. På de berørte stationer kører redderne kun akutte og lægeordinerede ambulancekørsler.

Allerede onsdag morgen var der faglige møder på en række Falck-stationer. I blandt andet Region Nordjylland genoptog redderne dog hurtigt arbejdet, efter at der var blevet enighed om, at det lokale vagtplansudvalg i de kommende dage skal søge at finde en løsning, som imødekommer redderne. Særlig fokus er der på reddernes ønske om, at de stærkt kritiserede rådighedsvagter skal gøres frivillige for de enkelte reddere. De nordjyske reddere har besluttet, at de – indtil der er fundet løsninger på landsplan – fortsat arbejder efter reglerne, herunder at de ikke tager ekstravagter. Samme udmelding kommer fra redderne på mange andre stationer.

Fra reddernes egen organisation, Reddernes Landsklub, er der imidlertid kritik af reddernes arbejdsnedlæggelser. ”Frustrationerne over den nye overenskomst har gennem de sidste par uger ført til arbejdsnedlæggelser over hele landet. RL tager skarpt afstand fra disse overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, der ikke fremmer dialogen. Det er vigtigt for RL, at ingen patienter bliver udsat for unødig fare på grund af frustrationer over et overenskomstresultat”, skriver landsklubben i en udtalelse.

”RL har været i løbende dialog med Falck lige siden overenskomstresultatet forelå. Vi har forelagt kollegaernes frustrationer og ønsker for ledelsen. Fremadrettet ønsker vi at føre den gode og konstruktive dialog videre med Falck. RL har ligeledes været i løbende kontakt med 3F. RL ser frem til, at 3F og de øvrige fagforbund på LO-området vurderer og drager en konsekvens af frustrationerne over afstemningsresultatet om overenskomsten”, fortæller Reddernes Landsklub – og fortsætter:

”Vi ønsker, at resultaterne fra de regionale vagtplanudvalg bliver samlet og at lægge dem til grund for en landsdækkende rammeaftale, som driftsaftalerne i de lokale vagtplanudvalg kan bygge på”.

Annonce