Fogedsag om førstehjælpsvogn

En strid mellem de to firmaer Redningsgården og Dansk Autohjælp kan ende med at få konsekvenser for First Responder ordningen i Spøttrup Kommune. Redningsgården har modtaget en skrivelse fra Dansk Autohjælps advokat om, at Dansk Autohjælp med fogedens hjælp vil hente den bil, der er sat til rådighed for Redningsgården til at køre som førstehjælpsvogn i Spøttrup kommune.

“Efter vi i starten af sidste måned opsagde vores samarbejdsaftale med Dansk Autohjælp som værende misligholdt, har de forsøgt stort set alt muligt for at stoppe vores virksomhed, og nu er turen altså kommet til førstehjælpsvognen, som de også vil prøve at stoppe”, siger Michael Halle fra Redningsgården, og fortsætter: “Vi har siden samarbejdets ophør gentagende gange sagt, at vi meget gerne vil udlevere såvel førstehjælpsvognen som de to akutambulancer, de har stillet op i vores garage i Balling, men vi vil ikke udlevere dem, før de har betalt de regninger de skylder os, bl.a. for reparation af bilerne, der langt fra var lovlige da vi fik dem med den besked, at de skulle stå udrykningsklare og være parate til at køre for Dansk Sygetransports kunder”.

Dansk Sygetransport, der er en del af Dansk Autohjælp koncernen, satte i sommeren to ambulancer og en førstehjælpsvogn til rådighed for Redningsgården mod at Redningsgården selv skulle stå for de løbende driftsudgifter. Køretøjerne måtte imidlertid gennem en del reparationer inden de kunne tages i brug – den ene ambulance blev modtaget med blankslidte dæk, og elinstallationen på den anden var defekt. Førstehjælpsvognen måtte endvidere gennem syn og indregistreres før den kunne tages i brug. En del af striden mellem de to firmaer går på, om disse udgifter var løbende driftsudgifter eller ej.

På spørgsmålet om hvad Redningsgården vil gøre hvis fogeden sætter en stopper for førstehjælpsvognen siger Hubert Pedersen fra Redningsgården, at der så vil kunne indsættes andre vogne i stedet. Dansk Autohjælp har ikke ønsket at kommentere sagen.

Annonce