Forkert regions ambulance ankom: Bevidstløs patient blev flyttet til ny ambulance

Da den 69-årige Kaj Flindt fra Rødovre i starten af april styrtede på sin cykel under en træningstur uden for Roskilde, ankom der efter 15 minutter en ambulance fra Region Hovedstanden. Kaj Flindt lå bevidstløs på en båre på vej ind i ambulancen, da en ambulance fra Region Sjælland pludselig dukkede op. Det viste sig nemlig, at Kaj Flindt var styrtet 50 meter inde på Region Sjællands område, og han blev derfor flyttet over på Region Sjællands båre.

”Ambulancefolkene finder ud af, at Kaj skal køre med ambulance nummer to, fordi han befinder sig på deres side af grænsen. Så han bliver løftet over på Region Sjællands båre”, fortæller Kim Jensen, der var med på træningsturen, til Ekstra Bladet.

Kaj Flindt endte på Køge Sygehus, 39 kilometer fra skadestedet – og 15 kilometer længere væk end Herlev Hospital, hvor den første ambulance ville have afleveret den sårede cykelrytter.

Hos Region Hovedstaden fortryder man ikke, at man ventede på en ny ambulance fra naboregionen. ”Patienten var Region Sjællands opgave, når han er faldet i deres region. Derfor skulle han indlægges på et hospital der. Vi ville ikke bortføre ham til et hospital i Region Hovedstaden”, siger Jan Nørtved fra Region Hovedstadens akutberedskab.

For Kaj Flindt er det uforståeligt, at han skulle flyttes fra en ambulance til en anden. ”Hvis der havde været noget med mit hoved, så kunne det have været katastrofalt at stå og vente på en ny ambulance. Jeg synes, det er fuldstændig vildt, at man sætter noget administrativ foran en hurtig behandling. Det handler vel bare om at være hurtigst til hjælp og ikke om, hvis patient jeg er”, siger Kaj Flindt til Ekstra Bladet.

Annonce