Dømt for vanvidskørsel i autosprøjte

Arkivfoto: Bjørn Nielsen

I pinsen stjal tre unge mænd en autosprøjte på Falck-stationen i Stenløse, hvorefter de med fuld udrykning kørte fra stationen. Kort efter resulterede deres vanvidskørsel i et færdselsuheld, hvor en personbil blev totalskadet og to personer kom til skade. Nu er de tre så blevet dømt, men ingen af dem kommer i fængsel.

Det var en 20-årig mand fra Ølstykke, der var fører af den stjålne autosprøjte, mens to mænd på 16 og 17 år var med under køreturen.

Retten er nået frem til, at den 20-årige skal have 30 dages fængsel, men straffen er blevet gjort betinget, således at han kan nøjes med 40 dages samfundstjeneste. De to øvrige fik hver 14 dages betinget fængsel, og de slipper med 30 timers samfundstjeneste, skriver Lokalavisen Egedal.

Dommen var i overensstemmelse med anklagemyndighedens strafpåstand, og den er ligeledes i tråd med en nylig lovændring, der fastsætter, at der i højere grad skal anvendes samfundstjeneste end fængsel som sanktion.

Da den 20-årige var fører af autosprøjten, skal han desuden betale erstatning for de materielle skader, der i alt beløber sig til 243.000 kr. Herudover vil han kunne få et yderligere erstatningskrav, når personskaderne på et senere tidspunkt bliver opgjort.

Arkivfoto: Bjørn Nielsen, Alarm112danmark.dk

Annonce