Frivillighedspris til hjertestarterforening

Region Syddanmarks Frivillighedspris 2015 gik til Langelands Hjertestarterforening, der særligt blev belønnet for det store engagement, foreningen udviser i et af regionens yderområder. I alt 100 hjertestartere og 215 frivillige engagerede bidrager dagligt til at hjælpe borgere, der rammes af hjertestop, og er dermed med til at redde liv.

”Vi er kommet en lang vej, siden vi begyndte for syv år siden, og i dag kan vi med stolthed sige, at vi i 89 pct. af tilfældene sender tre akuthjælpere frem inden for de anbefalede tre-fem minutter. I 98 pct. af gangene har de en hjertestarter med. På landsplan bruges en hjertestarter kun i 3,4 pct. af alle hjertestop. Så fra øen med de 100 hjertestartere siger vi mange tak for prisen”, sagde Henrik Schakow, der er initiativtager til Langelands Hjertestarterforening, ved prisoverrækkelsen lørdag.

Også overlæge Finn Lund Henriksen fra Hjertemedicinsk Afdeling B på Odense Universitetshospital føjede et par ord til prisen. Han ejer sommerhus på Langeland og er også frivillig i Langelands Hjertestarterforening.

”Jeg er overlæge på Afdeling B på OUH. Det er os, der tager imod hjertestoppatienter, og vi kan se, hvor stor betydning den hurtige hjælp har for de patienter. Den yngste patient, vi har reddet, var 17 måneder, og den ældste var 90 år. Så det gør en forskel. Men hvis vi skal have hjælp af naboen, skal vi også selv være i stand til at kunne hjælpe naboen. Derfor er den frivillige indsats så vigtig”, sagde han.

Med prisen fulgte en check på 50.000 kr.

Annonce