Indsamling giver mulighed for opsætning af 110 nye hjertestartere

110 døgntilgængelige hjertestartere. Det bliver resultatet efter Hjerteforeningens landsuddeling søndag. I løbet af dagen samlede deltagerne 3 mio. kr.  kr. ind, og det betyder, at der kan sættes 110 nye hjertestartere op over hele landet. Alt i alt blev der indsamlet en tredjedel mere end sidste år.

Konceptet for Hjerteforeningens landsuddeling er enkelt: Når en gruppe på mindst 15 indsamlere har gået en indsamlingsrute – enten fysisk eller digitalt – og samlet ind til en hjertestarter, så kvitterer Hjerteforeningen med en hjertestarter.

Indsamlingsgrupperne får gratis monteret hjertestarteren i et klimaskab, og hjertestarteren bliver omfattet af en serviceaftale i et år. Det betyder, at hjertestarteren konstant bliver overvåget, så den altid er funktionsduelig, og at service, skift af batteri og elektroder samt erstatning ved tyveri sker uden besvær og omkostninger for ejeren.

”Jeg er glad for og stolt over opbakningen til Hjerteforeningens Landsuddeling. Tak for indsatsen til indsamlerne og til alle, der har doneret. Hver eneste nye hjertestarter, vi får op at hænge i Danmark, kan være med til at redde liv ved et hjertestop. Hvert år får omkring 5.000 personer hjertestop uden for hospitalet. Dem kan vi nu bedre hjælpe med de hjertestartere, der bliver sat op”, siger Anne Kaltoft, der er adm. direktør for Hjerteforeningen.

Annonce