Kaos i Region Sjælland: Samariten har kastet håndklædet i ringen

Samariten har kastet håndklædet i ringen og opgiver at køre ambulancer i Region Sjælland. Det er den besked, forretningsudvalget i Region Sjælland får i disse minutter efter at Samariten har fået afslag fra de investorer, der skulle levere kapitalen til at købe blandt andet ambulancer.

Formanden for Region Sjælland, Kristian Ebbensgaard var yderst kortfattet her få minutter før mødet: “Jeg vil først kommentere sagen når mødet i forretningsudvalget er slut”, siger han til DR Sjælland.

Den socialdemokratiske politiske ordfører Tommy Kamp bekræfter, at Samariten har opgivet at køre ambulancerne i Region Sjælland. Selskabet kan ikke skaffe den fornødne kapital. Samaritens danske kommunikationschef, Arne Møller, kan ikke bekræfte oplysningerne. “Jeg har intet hørt. Nu forsøger jeg at få kontakt med svenskerne”, siger Arne Møller.

Efter at Samariten tilsyneladende har kastet håndklædet i ringen har Region Sjælland for alvor et problem, for den 1. september udløber regionens nuværende kontrakt med Falck. Vælger regionen at indgå aftale med Falck om, at redningskorpset vedstår sit tilbud på ambulancekørslen – der i første omgang blev vraget – vil det ifølge regionens egne beregninger koste omkring 100 mio. kr. mere om året end Samaritens tilbud. Alternativt kan regionen vælge at gennemføre et nyt udbud eller hjemtage opgaven, men begge dele vil formentlig forudsætte, at kontrakten med Falck forlænges i en periode. Det vil imidlertid skabe yderligere usikkerhed blandt redderne, og regionen risikerer dermed, at endnu flere medarbejdere forlader den sjællandske ambulancetjeneste og dermed gør det endnu sværere at finde en fremtidig løsning.

Annonce