Midlertidig chef bliver fastansat som direktør for akutberedskab

Jonas Egebart

Ikke helt uventet bliver Jonas Egebart den nye direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab. Jonas Egebart har siden februar været konstitueret i stillingen, efter at den mangeårige direktør, Freddy Lippert, måtte stoppe efter hård kritik mod Akutberedskabet. Den nye direktør betoner, at alle skal opleve ordentlighed og tryghed, når de møder ind på arbejde.

Da den 43-årige Jonas Egebart den 9. februar 2022 fratrådte sin stilling som vicedirektør for Nordsjællands Hospital for at blive konstitueret i stillingen som direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab, så blev det af de fleste set som en klar melding om, at Region Hovedstaden nu havde udset Jonas Egebart til at blive den fremtidige topchef for det udskældte akutberedskab.

Han afløste Freddy Lippert, der havde været direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab siden 2011, men som fratrådte med omgående virkning. Det skete efter en længere periode med hård kritik af AMK-vagtcentralen, men også efter at ambulancereddernes tillid til beredskabets topledelse var forsvundet. Akutberedskabets dårlige ry blandt redderne truede reelt med at gøre det umuligt for regionen at etablere en ny ambulancetjeneste til at varetage den ambulancekørsel, som regionen har hjemtaget fra Hovedstadens Beredskab.

Skal skabe følgeskab

Den lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, Dorthe Crüger, anerkender da også, at der har været problemer med både arbejdsmiljø, serviceniveau og følgeskab:

”Akutberedskabet står overfor store opgaver de næste år. Der har været rejst offentlig og politisk debat om ventetid og tilgængelighed på såvel 112 som Akuttelefonen 1813. Regionen overtager formentlig driften af ambulancer fra Hovedstadens Beredskab allerede til juni – og samtidig har arbejdsmiljøet i Akutberedskabet ikke været tilfredsstillende, så der er masser at arbejde videre med. Et enigt ansættelsesudvalg har stor tillid til, at Jonas er den rette til at finde de mange løsninger og skabe det følgeskab, der skal til”, siger Dorthe Crüger.

Dorthe Crüger fremhæver Jonas Egebarts evne til at omsætte politiske og organisationspolitiske mål til handling og resultater.

”Og så er Jonas nysgerrig, analytisk, autentisk og involverende, og han er god til at skabe følgeskab og gode samarbejdsrelationer. Da han i ni måneder stod i spidsen for regionens vaccinationsindsats, demonstrerede han en meget åben og kommunikerende ledelsesstil”, tilføjer Dorthe Crüger, der sad i juryen for Dagens Medicins Ledelsespris, der i 2021 netop gik til Jonas Egebart.

Dagens Medicins Ledelsespris tildeles enkeltpersoner eller institutioner, som har fuldt fokus på, at sundhedsvæsenet er til for borgerne, patienterne og samfundet, og som evner at få følgeskab og skabe resultater på tværs af sektorgrænser i et komplekst sundhedsvæsen.

”Med akutberedskabet er vi helt inde i den inderste kerne af vores sundhedsvæsen, og jeg oplever meget dedikerede og fagligt dygtige medarbejdere og ledere, som er optaget af at finde løsninger, så vi både får forbedret ventetider og skabt et bedre arbejdsmiljø. Selvom vi er i et akutområde, hvor der træffes mange hurtige beslutninger, så skal alle opleve ordentlighed og tryghed, når de møder ind på arbejde,” siger Jonas Egebart.

Annonce