Norsk og fransk selskab skal kæmpe om kontrakt på akutlægehelikoptere

Arkivfoto: Region Midtjylland

I dag er det Norsk Luftambulanse, som står for driften af de fem danske akutlægehelikoptere, men i øjeblikket er kontrakten i udbud. Og det bliver en kamp mellem Norsk Luftambulanse og franske SAF Helicopteres med det danske selskab UNI-FLY som underleverandør. Det er nemlig de to selskaber, som er blevet prækvalificeret til at byde på kontrakten.

Regionernes akutlægehelikoptere blev den 7. oktober 2020 sendt i udbud.

For at blive prækvalificeret og komme i betragtning til opgaven skal ansøgerne opfylde en række krav til henholdsvis økonomi og erfaring med at drive akutlægehelikopter. I første prækvalifikationsrunde levede kun én ansøger dog op til betingelserne for at blive prækvalificeret. For at opnå mere konkurrence om opgaven valgte regionerne derfor at gennemføre en ny prækvalifikation, hvor kravene blev justeret en smule.

Fristen for at ansøge om prækvalifikation var 12. januar 2021. Den efterfølgende vurdering har vist, at franske SAF Helicopteres med det danske selskab UNI-FLY som underleverandør og norske Norsk Luftambulanse lever op til betingelserne for at blive prækvalificeret. De opfordres derfor til at afgive tilbud.

Regionerne har tilrettelagt en udbudsproces med forhandling. Det forventes, at vinderen af udbuddet kan offentliggøres primo oktober 2021. Regionernes nuværende kontrakt med Norsk Luftambulanse løber frem til oktober 2023, hvorefter vinderen overtager driften.

Annonce