Nu kan der atter afholdes førstehjælpskurser

Organisationen Dansk Førstehjælpsråd har netop besluttet, at det igen er tilladt at afholde førstehjælpskurser. Der er dog en hel række forholdsregler, som skal tages inden og under kurset, bl.a. må der nu maksimalt være ni kursister på et hold, og dukker skal sprittes af, hvis ikke hver kursist har sin egen dukke.

Dansk Førstehjælpsråd kræver også, at kursister skal inddeles i hold af maksimalt tre kursister, der skal øve sammen under hele kurset, og at alle materialer skal sprittes af mellem hver kursist. Ligeledes må kursister og instruktører ikke deltage på kurser, hvis de er syge, eller hvis de bor sammen med en person, der udviser symptomer på COVID-19.

Ifølge Dansk Førstehjælpsråd følger retningslinjerne Sundhedsstyrelsens og Arbejdstilsynets retningslinjer, ligesom de er godkendt af flere af medlemsorganisationernes læger. Indtil videre er det derfor de retningslinjer der skal følges når der undervises i førstehjælp i regi af Dansk Førstehjælpsråd.

Dansk Førstehjælpsråd har bl.a. Beredskabsforbundet, Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber, Dansk Folkehjælp, Falck, Forsvaret og Røde Kors som medlemmer. Organisationen stoppede den 12. marts 2020 for førstehjælpskurser.

Annonce