Ny akutbil får base ved plejecenter

Arkivfoto: Region Nordjylland

Region Nordjyllands kommende akutbil i den sydlige del af Vesthimmerland vil få base i lokaler i tilknytning til Plejecenter Åglimt i Aalestrup. Her skal der opføres en ny garage til akutbilen, mens personalet skal anvende en ombygget lejlighed på plejecenteret. Vesthimmerlands Kommune investerer 720.000 kr. i lokalerne, der derefter ventes udlejet til regionen for 150.000 kr. om året.

Akutbilen med base i Aalestrup skal dække den sydlige del af Vesthimmerland, og det bliver Vesthimmerlands Kommune, som finansierer basen – og derefter udlejer den til Region Nordjylland.

Projektet omfatter opførsel af en garage og anlæg af armeret græsbelægning til tilkørsel til garagen. Garagen skal være isoleret og skal forsynes med automatisk ledhejseport, varmepumpe og belysning. Det ventes at koste ca. 450.000 kr. Trækning og tilslutning af elkabel, så der kan lades med 55 kW, vil koste ca. 115.000 kr.

Herudover skal der ske ombygning af en lejlighed på Plejecenter Åglimt, så den kan anvendes at akutbilens personale. Det vil koste ca. 75.000 kr. Sammen med diverse projektudgifter på ca. 80.000 kr. ventes den samlede investering at komme til at udgøre 720.000 kr.

Vesthimmerlands Kommune forventer, at den årlige leje, som regionen skal betale, vil udgøre ca. 150.000 kr.

Annonce