Nye ambulancer til Ambulance Syd

Foto: Jens Wognsen

På torsdag sætter Ambulance Syd tre nye ambulancer i drift på ambulancestationerne i Aabenraa, Odense og Esbjerg. De nye ambulancer er opbygget på VW Crafter 2.0-chassiser, og der er tale om de første af i alt 63 nye ambulancer. De resterende ambulancer leveres løbende frem til udgangen af 2021, og i år leveres 13 nye ambulancer.

Ambulancerne er købt i et udbud, som Region Syddanmark gennemførte sammen med Region Midtjylland og Region Hovedstaden. De nye ambulancer byder på bedre arbejdsmiljø og patientkomfort, herunder mindre støj, behageligere temperatur og bedre indretning.

”Det bliver rigtig godt for både reddere og patienter, når de nye ambulancer kommer ud at køre. Det har ligget os meget på sinde at skabe nogle ordentlige og gode arbejdsforhold for redderne, og med en regionsrådsbeslutning om at tillade tungere ambulancer har vi sikret, at de har mere plads og plads til mere udstyr”, siger formanden for Region Syddanmarks præhospitaludvalg, Mads Skau (V).

Tilfredse reddere
Foto: Jens Wognsen

De nye ambulancer blev i sidste uge vist frem for redderne på fire syddanske ambulancestationer. Axel Sommerby er ambulanceredder på stationen i Aarup. Han var med, da ambulancerne blev vist frem på stationen i Dalum i sidste uge:

”Der er tydelige forbedringer i forhold til de gamle. Bårerummet er godt indrettet og giver nogle gode arbejdsmuligheder for os, fordi vi kan nå mere udstyr fra behandlersædet”.

Lasse Meier, som er elev på stationen i Dalum, supplerer:

”Der er tænkt over detaljerne, når det kommer til kvalitet og arbejdsmiljø. For eksempel er der kommet lys i skabene, så vi nemmere og hurtigere kan finde det, vi skal bruge. Det letter vores arbejdsgange og er i sidste ende også til fordel for patienten. Vi glæder os til at komme ud og køre i dem”.

Masser af sikkerhedsudstyr

Ambulancerne er opbygget på VW Crafter 2.0-chassiser. De får flere hestekræfter end de nuværende, og det giver bedre sikkerhed under udrykningskørsel, da accelerationsevnen er bedre. Derudover er de udstyret med andet sikkerhedsudstyr som lane assist, blind spot-alarm, cyklistkamera og adaptiv fartpilot. De nye ambulancer er bedre isoleret end de tidligere, og derfor er der mindre støj og bedre temperatur i bårerummet.

Der bliver indkøbt nye ambulancer, fordi de nuværende Mercedes-Benz Sprinter-ambulancer, som Ambulance Syd overtog fra BIOS, nu er mere end fire år gamle og har mange kilometer på tælleren.

Annonce