Vil have paramedicinere i stedet for akutlægebil

Den kommende akutlægebil i Hjørring vil i første omgang komme til at koste godt 28 mio. kr. Og det gør akutlægebilen til en dårlig forretning, mener den konservative gruppe i Region Nordjyllands regionsråd. De vil i stedet investere i flere paramedicinere.

De konservative henviser til beregninger, som viser, at en akutbil bemandet med en paramediciner koster 3,1 mio. kr. om året, mens en akutbil bemandet med en anæstesilæge koster 11,5 mio. kr. om året. Samtidig henviser partiet til undersøgelser, der viser, at paramedicinerne kan klare 99 procent af opgaverne.

”Forskellen på en højtuddannet paramediciner og en anæstesilæge på skadestedet er så minimal, at det er direkte ufornuftigt at give otte millioner ekstra for en lægebil”, siger regionsrådsmedlem Christen Overgaard (K) til Nordjyske Stiftstidende.

Som alternativ til akutlægebilen ønsker de konservative, at pengene investeres i flere paramedicinere. ”Det halter jo i Himmerland og Thy, hvor man nogle steder har en responstid på 14 minutter. Spørgsmålet er, om man ikke får mere for pengene ved at optimere det præhospitale beredskab her”, siger Christen Overgaard til Nordjyske Stiftstidende.

Staten betaler de første tre års drift af akutlægebilen i Hjørring med et tilskud på 28 mio. kr. Derefter overtager regionen selv ansvaret for finansieringen.

Annonce