Stort beredskab ved nordjysk golfturnering

De få hundrede indbyggere i den vesthimmerlandske by Gatten vil den kommende uge få omkring 20.000 daglige gæster, når den store golfturnering Made In Denmark løber af stablen. Af sikkerhedsmæssige årsager rykker Region Nordjyllands præhospitale beredskab mandskab og materiel til Gatten, når golfturisterne i tusindvis invaderer landsbyen.

De mange ekstra mennesker i Gatten betyder ifølge Region Nordjyllands præhospitale leder, Poul Anders Hansen, at risikoen for tilfælde af akut alvorlig sygdom stiger drastisk i området.

”Derfor har vi også i samarbejde med arrangementets sikkerhedsorganisation besluttet, at der skal være ambulanceberedskab til stede under turneringen. Så kan vi rykke hurtigt ud ved akut sygdom både hos tilskuerne og hos lokalbefolkningen. Vi etablerer jo også det ekstra beredskab for ikke at presse det eksisterende beredskab i Vesthimmerland unødigt som følge af opgaver under turneringen”, fortæller Poul Anders Hansen.

Det præhospitale beredskab har også mandskab ude til andre store arrangementer som eksempelvis Karneval i Aalborg og Tall Ships Race. Ved alle store arrangementer sker der med arrangementets sikkerhedsorganisation en konkret vurdering af nødvendigheden af, om det akutte beredskab skal være fysisk til stede. ”Og der er flere årsager til, at vi vil være fysisk til stede til Made In Denmark. Der er selvfølgelig ekstraordinært mange mennesker samlet samme sted. Samtidig kan infrastrukturen omkring Gatten og den øgede trafik gøre det besværligt at komme hurtigt til skadesstedet. Sidst men ikke mindst er den typiske golftilskuer over 50 år, og så er risikoen for eksempelvis blodpropper alt andet lige større end en ungdomsturnering i fodbold”, forklarer Poul Anders Hansen.

Helt konkret er der fra onsdag til søndag fra kl. 7-20 en ambulance med ambulancebehandler og ambulanceassistent, en akutlægebil med paramediciner og læge, og derudover har Falck lavet en mobil ambulancestation til lejligheden. Det er en lukket trailer udstyret som en almindelig ambulance.

”I ambulancestationen vil ambulancepersonalet holde til og rykke ud i bilerne om nødvendigt. Her vil det også være muligt at lave en foreløbig undersøgelse af patienter for at afgøre, om de skal sendes på sygehuset eller ej. Og til at rykke hurtigt ud i terrænet er der en golfvogn udstyret som en ambulance og med en båreplads”, fortæller Poul Anders Hansen.

Foto: Jess Møller

artikel---089-01

Annonce