Paramedicinere skal bemande socialt udrykningskøretøj

Det præhospitale beredskab i København bliver nu udvidet med et social udrykningskøretøj. Det nye køretøj skal fremover disponeres til socialt udsatte grupper og hjemløse, hvor mange af de ambulancekørsler, som rekvireres via 112, ofte har en social karakter snarere end en sundhedsfaglig. Udrykningskøretøjet skal bemandes med en paramediciner.

Det er partierne bag den såkaldte satspulje, som er blevet enige om at afsætte penge til et pilotprojekt, der omfatter indsættelsen af et socialt udrykningskøretøj. Der bliver afsat 2,7 mio. kr. i 2015 og 2,3 mio. kr. i 2016 fra den statslige pulje, men både Region Hovedstaden og Københavns Kommune skal også være med til at finansiere projektet.

Udrykningskøretøjet skal bemandes med to medarbejdere: En kommunal medarbejder med socialfaglige kompetencer og f.eks. en paramediciner. Det sociale udrykningskøretøj vil dermed kunne aflaste det præhospitale beredskab, udgøre et kvalitetsløft i forhold til målgruppen og yde en opsøgende og forebyggende indsats.

Annonce