Radikale: Ambulancekritik er udtryk for usaglig fagforeningspolitik

Arkivfoto: Emil Stahl Pedersen

Antallet af ambulancer i Region Hovedstaden er ikke reduceret, ventetiderne på ambulancer er ikke steget og kritikken mod akutberedskabet er alene udtryk for usaglig fagforeningspolitik. Det mener de Radikales medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, Kirsten Lee, som samtidig placerer skylden for problematiske ambulanceudrykninger og arbejdsforhold hos alarmcentralen og Københavns Brandvæsen – og beskylder fagforeningerne for at kritisere Region Hovedstaden for fejl, som i virkeligheden er begået af alarmcentralen.

“Sjældent har jeg oplevet så megen usaglig fagforeningspolitik og så mange ukorrekte oplysninger i medierne som i sagen om Region Hovedstadens ambulancer. Sagen er, at vi har de hurtigste akutte udrykninger i Europa”, siger Kirsten Lee, som er uddannet læge.

Kirsten Lee mener, at den kritik, som er rettet mod Region Hovedstaden, er urimelig – og at skylden skal placeres hos reddernes fagforeninger. “Fagforeningerne har forsøgt at beskylde regionen for fejl, som er begået af 112, ikke af regionens vagtcentral”, siger Kirsten Lee. Hun mener samtidig, at det er ukorrekt, når det er blevet anført, at regionens beredskab er svækket: “Antallet af ambulancer er ikke reduceret. Sandheden er, at ingen ved, hvor mange ambulancer der var før. Aktuelt er der 67 ambulancer og 18 sygetransportbiler. Fagforeningsfolkene har været ude at sige der var 97 ambulancer før. Atter en fejl”, siger Kirsten Lee og tilføjer: “Ventetiderne er ikke blevet længere”. Sidstnævnte oplysning stemmer dog tilsyneladende ikke med de seneste tal fra Region Hovedstaden, der viser, at responstiden for kørsel 1 er steget med 12 sekunder, mens den for kørsel 2 er steget med 2,12 minutter.

Oplysningerne om, at mange reddere på grund af arbejdsforholdene har forladt ambulancetjenesten, tvivler de Radikale på. “I Københavns Brandvæsen har 50 medarbejdere sagt op grundet arbejdsvilkårene. Sidstnævnte er ikke regionens ansvar, men arbejdsgiverens, og det er Københavns Kommune. Når der skal reduceres i beredskabet, fordi Københavns Brandvæsen tabte udbuddet, er det jo klart, at der er behov for færre medarbejdere. Mig bekendt er der ingen personalemangel”, siger Kirsten Lee.

Kirsten Lee understreger, at det nye akutberedskab ikke er udtryk for besparelser. “Vi brugte i 2008 400 mio. kr. på ambulancer i Region Hovedstaden. Vi brugte i 2009 400 mio. kr. på ambulancer. Vi bruger i 2010 400 mio. på ambulancer. Hvor er der sparet? DF og de Konservative vil have flere ambulancer, men hvor skal pengene komme fra? Skal vi fyre flere hospitalsansatte?”, spørger de Radikales regionsrådsmedlem.

Og det mest positive i det nye akutberedskab? “Den gode nyhed er, at det nu bliver sundhedsfagligt personale, der skal besvare 112-opkald om sygdom. En sejr for os radikale i Region Hovedstaden”, siger Kirsten Lee.

Annonce