Redder fyret efter unødvendig udrykningskørsel

En 28-årig Falck-redder fra Slagelse er blevet afskediget. Efter en patientkørsel til København kørte han med høj hastighed og blå blink for at nå hjem til Slagelse til fyraften, skriver Ekstra Bladet. En sygeplejerske var også med i ambulancen, og hun brød sig ikke om redderens metoder til at komme hurtigere hjem. Hun klagede til Falck, som altså nu har fyret redderen.

Redderen og hans kollega var i januar på Rigshospitalet med en patient i en sengeambulance. Med på sygetransporten var også en læge og en sygeplejerske. Da opgaven var udført, og ambulancen var på vej mod Slagelse, opdagede den 28-årige pludselig, at klokken nærmede sig normal fyraften. Og for ikke at komme for sent hjem til familien, aktiverede han ambulancens blå blink for at skaffe sig god plads på motorvejen hen over Sjælland.

Hvad redderen ikke vidste var, at sygeplejersken tilsyneladende var modstander at både blink og høj hastighed i det patienttomme køretøj. Da hun kom hjem, for hun i blækhuset og forfattede en klage, som hun sendte til Falcks ledelse. Det har nu resulteret i en bortvisning af den udrykningsglade redder.

Jan Kolbye Jensen, regionschef i Falcks Region Sjælland, bekræfter sagen, som han beklager dybt. “Der er tale om misbrug af det blå blink, hvilket er uforeneligt med Falcks værdier. Derfor har vi efter en grundig behandling af sagen reageret med en bortvisning af den pågældende redder”, siger han til Ekstra Bladet. Jan Kolbye Jensen tilføjer, at den fyrede Falck-redder har påtaget sig skylden for turen med de blå blink, som skete helt på hans eget initiativ. Derfor slipper kollegaen for videre tiltale. “Manden har forklaret, at han begik fejlen udelukkende for at nå hjem til fyraften”, siger regionschefen.

Annonce