Svenske Falck-reddere mistænkes for at have stjålet morfin

Arkivfoto

I december kunne Falck i Sverige konstatere, at omkring 20-25 ampuller med Ketogan og lignende stoffer var blevet tømt, samt at flere ampuller med Stesolid var forsvundet fra ambulancer og ambulancestationer i Skåne. Falck mener ikke, at der har været tale om indbrud, og nu retter mistanken sig mod to ambulancereddere, som har været til samtale med ledelsen. De ansatte er fortsat i tjeneste, men Falck har valgt at kontakte politiet.

Det er på ambulancestationerne i Eslöv, Lund, Sjöbo og Landskrona, at Falck har konstateret, at et stort antal ampuller med blandt andet Ketogan, Spasmofen og Dormicum er blevet klippet op og tømt. Desuden er enkelte ampuller med Stesolid helt forsvundet.

Falck har gennemført en intern undersøgelse, hvor man har søgt at fastslå, om ampullerne kan være blevet tømt under et indbrud eller stjålet under udrykninger. ”Men det er der ikke meget, som tyder på i dette tilfælde”, siger Falcks personalechef, Jörgen Ljung, til avisen Skånskan.

Ifølge Falck er der nemlig tegn på, at nogen har forsøgt at skjule tyveriet af ampullerne, blandt andet ved at forfalske ambulancejournaler. I hvert fald kan Falck konstatere, at den registrerede brug af de forskellige præparater er steget markant i december.

To reddere, som har haft vagt på de tidspunkter, hvor ampullerne er stjålet, har været til samtale med Falcks regionale ledelse, men det har ikke ført til noget resultat. Derfor har Falck nu valgt at overdrage materialet fra den interne undersøgelse til politiet.

Annonce