Alle danske brandfolk er nu hjemme fra Sverige

Foto: Danske Beredskaber

Pakning og hjemtransport efter den danske indsats mod skovbrande i Sverige er nu afsluttet, og fredag vendte de sidste danske beredskabsfolk hjem. De danske brandfolk har som led i deres slukningsindsats medvirket til at udlægge 56 km. brandslanger i det kuperede terræn. Med over 200 udsendte var det en af de større internationale indsatser ledet af Beredskabsstyrelsen i nyere tid.

Sverige har været hårdt ramt af skovbrande denne sommer. Derfor sendte Beredskabsstyrelsens svenske søsterorganisation, MSB, i juli anmodning om international assistance. Danmark og en række andre lande accepterede anmodningen.

Danske brandfolk har været indsat til at bekæmpe og begrænse skovbrandene i perioden fra 19. juli til 6. august 2018. Siden da er der blevet arbejdet på at pakke sammen efter den omfattende indsats, og i dag fredag vender de sidste danske beredskabsfolk hjem. Det oplyser Beredskabsstyrelsen.

I alt 248 danske indsættelser

De danske brandfolk har været med til at få kontrol med ilden i et uvejsomt område på ca. 200 km2 omkring Ljusdal i det centrale Sverige. De danske brandfolk har medvirket til at udlægge 56 km brandslanger i det kuperede terræn, og 16 køretøjer har været indsat.

I alt har 217 brandfolk været af sted, og langt de fleste er frivillige. Enkelte har været af sted flere gange, så der i alt har været 248 danske indsættelser

De kommunale redningsberedskaber stillede med i alt 70 personer, mens Beredskabsstyrelsens personel tegnede sig for resten.

Minister: Et forbilledligt samarbejde

”De danske brandfolks indsats i Sverige viser, at Danmark har viljen og evnen til at hjælpe, når der er brug for os ude i verden – hvad enten det er langt væk eller lige på den anden side af Øresund. Der er blevet udført et imponerende stykke arbejde med at slå ilden tilbage, og det har krævet både dygtighed og udholdenhed at arbejde under så vanskelige forhold i de svenske skove”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

”Samtidig har der været et forbilledligt samarbejde mellem Beredskabsstyrelsen, Forsvaret, de kommunale redningsberedskaber og svenske myndigheder for at få logistikken til at gå op”, tilføjer forsvarsministeren.

Annonce