Samariten slog Falck i Sverige

Falck havde afgivet det dyreste tilbud, da den svenske Region Värmland i sidste uge besluttede, hvem der skulle tildeles en mellemstor ambulancekontrakt. Det billigste tilbud kom fra Falcks kortvarige konkurrent på det danske marked, Samariten, mens det lokale brandvæsen, der har stået for ambulancekørslen i 62 år, kun var en anelse billigere end Falck og dermed mistede opgaven.

Det var ambulancekørslen i Arvika og Eda kommuner, som Region Värmland havde sendt i udbud – i øvrigt for anden gang. I første udbudsrunde vandt Samariten opgaven, men her klagede det kommunale brandvæsen i Arvika, der i dag varetager ambulancekørslen, over Samaritens bud, idet brandvæsenet ikke mente, at Samaritens bud levede op til et krav om, at tilbudsgivere skulle råde over lokaler til ambulancetjenesten. Brandvæsenet fik medhold, og derfor måtte udbuddet gå om.

Ved tilbudsfristens udløb havde Region Värmland i alt modtaget tre tilbud på ambulancekørslen, og de levede alle op til kravene i udbudsmaterialet. Dermed blev prisen afgørende, og her vandt Samariten klart med et tilbud på 12,6 mio. svenske kr. Falck skulle have næsten en mio. mere, nemlig i alt 13,5 mio. svenske kr., mens det kommunale brandvæsens bud lød på 13,4 mio. kr.

Dermed bliver det Samariten, som fra 1. februar 2012 og to år frem – med option på forlængelse med yderligere to år – skal drive to døgnambulancer og en dagambulance i Arvika.

Annonce