Redningshelikoptere havde travlt døgn

Arkivfoto: Daniel Mathiasen

De tre redningshelikoptere i beredskab hos Flyvevåbnet havde fra torsdag til fredag et særligt travlt døgn. I alt blev det til 13 flyvetimer. For helikopteren i Roskilde begyndte vagten med en eftersøgning ved Farøbroerne torsdag morgen ved 05-tiden, efter at en person formentlig var sprunget i vandet fra broen.

I løbet af torsdag eftermiddag havde samme mandskab fra Roskilde en tur til Rønne efter en diabetespatient med nyresvigt, oplyser Flyvertaktisk Kommando.

Fredag morgen var der igen afgang for Roskildes SAR-vagt (Search And Rescue) – denne gang til en eftersøgning ved Kaløvig. Der var tale om en forsvundet person, som viste sig at være en selvmorder. Han blev fundet af politiet ved Havhuse, hvor han lå under en badebro. Redningshelikopteren landede for at se, om lægen ombord kunne yde assistance, men manden overlevede ikke.

Det var ikke kun i Roskilde, at der blev fløjet missioner i det pågældende døgn. Også redningshelikopteren med base på Flyvestation Skrydstrup måtte i luften torsdag kl. 22.57 for at overføre en brandsårspatient fra Aabenraa til Rigshospitalet. Og kl. 04.27 fredag morgen måtte de af sted igen for at evakuere en patient fra serviceplatformen Hermod, som ligger 320 kilometer ude i Nordsøen, til sygehus i Esbjerg.

Besætningen og helikopter fra SAR-stationen i Aalborg fløj en enkelt mission, hvor de natten mellem torsdag og fredag overførte en patient fra Aalborg til Rigshospitalet.

Annonce