Redningsmænd fik medalje for at redde mor og barn

Foto: Forsvarsministeriet

Én gang om året uddeles Forsvarsministerens Medalje til personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I år gik medaljen til fem redningsmænd fra Kystredningstjenesten. De fem ydede en enestående og anerkendelsesværdig indsats i forbindelse med en redningsaktion ved molen i Nørre Vorupør i februar 2020.

De fem redningsmænd, der modtog medaljen, er: Bådfører Knud Andersen, bådmand Anders Christian Thomsen, bådmand Eric Andersen, bådmand Ulrich Korsgaard Thomsen og bådmand Nicolai Rimmer Olesen ved Kystredningstjenesten ved 3. Eskadre i Søværnet.

De frivillige redningsmænd får medaljen for at have udviste ekstraordinært mod og handlekraft ved at redde en mor og et barn, som var skyllet i vandet under en stærk storm. Redningen skete med risiko for eget liv og førlighed.

”Danskernes sikkerhed og tryghed hviler på den utrættelige indsats, som de ansatte og frivillige på Forsvarsministeriets område yder hver eneste dag. De fem redningsmænd har udvist et helt særligt heltemod og sat sig selv til side for at hjælpe andre. De traf en hurtig og modig beslutning og sprang i vandet på en kold februardag for at redde en mor og hendes barn. Det fortjener i den grad anerkendelse”, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Annonce