Præhospital

Redningsmænd fik medalje for at redde mor og barn

Én gang om året uddeles Forsvarsministerens Medalje til personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I år gik medaljen til fem redningsmænd fra Kystredningstjenesten. De fem ydede en enestående og anerkendelsesværdig indsats i forbindelse med en redningsaktion ved molen i Nørre Vorupør i februar 2020.

Brandvæsen

Kystredningstjenesten får bedre udstyr

Rønne og Skagen får nye redningsstationer, mens andre kystredningsstationer kan glæde sig til nye hurtige både og terrængående biler. Kystredningstjensten overgik til Søværnet i 2011, da Farvandsvæsenet blev nedlagt, og derfor er det forsvaret, der har fået travlt med at erstatte nedslidte faciliteter og skibe. Samtidig dimensioneres Kystredningstjenesten på materielsiden, så den bedre kan varetage opgaverne og samtidig opfylde fremtidens hensyn til energi og miljø.

Brandvæsen

Redningsstation genåbnet efter stort sygefravær

Farvandsvæsenets redningsstation i Hirtshals genåbnede tirsdag efter at have været lukket siden onsdag i sidste uge. Årsagen til lukningen var, at fire af redningsstationens nøglepersoner meldte sig syge. Nogle af sygemeldingerne har angiveligt haft rod i dårligt arbejdsmiljø. Farvandsvæsenets skibsinspektør Mogens Rasmussen fortæller, at alle redningsmænd på nær en er tilbage i tjeneste. Desuden mangler stationen en medarbejder i forhold til den gældende normering.

Brandvæsen

Ballade på kystredningsstationen i Hirtshals

Farvandsvæsenets kystredningsstation i Hirtshals er midlertidigt lukket, og beredskabet i Skagerak er svækket. Den officielle årsag er, at fire nøglepersoner blandt de 14 redningsfolk er sygemeldte. Ingen på redningsstationen i Hirtshals vil kommentere situationen, men sygemeldingerne kommer oven på længere tids problemer med arbejdsmiljøet på stationen.