Region: Historie om enmandsbetjent BIOS-ambulance holder ikke vand

De seneste dage har der på de sociale medier florerer en historie om, at BIOS i et konkret tilfælde er rykket ud med en enmandsbetjent ambulance – hvilket ville være i strid med lovgivningen. Men ifølge Region Syddanmark holder historien ikke vand. Ambulancen var faktisk bemandet med tre reddere, men en borger gav på et tidspunkt en hånd med båren.

Historien fra de sociale medier blev mandag viderebragt af TV Syd, men overfor TV-stationen afviser Region Syddanmark nu, at der skulle have været problemer med bemandingen ved den konkrete ambulanceudrykning.

Selve udrykningen fandt sted den 18. september 2015, efter at en landarbejder var kommet til skade på en gård på Als. Han blev af en 76-årig kollega til lægehuset i Guderup. Skaderne fra mandens fald var dog så alvorlige, at en ambulance blev tilkaldt for at bringe ham til sygehuset. Da ambulancen kom, gav den 76-årige en hånd med løfte båren ind i bygningen, og dette førte tilsyneladende til historien om den enmandsbetjente ambulance. Men historien er ikke korrekt, lyder det fra Region Syddanmark.

”Der var to reddere og en paramediciner i ambulancen. Mens en af redderne og paramedicineren behandler patienten, står den anden redder tilbage ved båren. Den 76-årige giver ham derfor en hånd med opgaven. Det viser vores egen undersøgelse af episoden. Ambulancen var derfor bemandet efter forskriften”, siger formanden for regionens præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), til TV Syd.

Samtidig fortæller Thyge Nielsen, at Region Syddanmark i øjeblikket følger de sociale medier tæt for at kunne aflive ukorrekte historier.

”Vi bruger store ressourcer på at undersøge de her sager og rygter hver gang. Det gælder både forvaltningen, beredskabet og alarmcentralen. Vi er lykkedes med at tilbagevise flere rygter, men vi er forsat nødt til at bruge energien på undersøge alle episoder til bunds. Men det er frustrerende, hvis løse rygter får lov til at sprede sig”, siger Thyge Nielsen.

Annonce