Region Nordjylland og PreMed har nu overtaget ambulancekørslen

Ved midnat overgik ambulancekørslen i Region Nordjylland til regionens nye ambulancetjeneste og PreMed. Den første ambulance fra regionen rykkede ud kl. 00.02, mens PreMed udførte deres første ambulanceudrykning kl. 00.10. Ifølge Region Nordjylland er selve overdragelsen fra den hidtidige operatør – Falck – sket gnidningsfrit.

Den første ambulance blev sendt afsted fra regionens nye ambulancebase i Aalborg, og ifølge regionen er der derefter problemfrit blevet sendt sundhedsfaglig hjælp i en lind strøm til nordjyderne.

”Den første ambulance blev sendt afsted klokken 00.02. Vi er glade for, at vi nu for alvor har fået sat bilerne i gear, og vi ser frem til at løfte den her vigtige samfundsopgave. Vi er helt sikre på, at vi kommer til at sikre en solid og god sammenhæng for de akutte patienter i Nordjylland”, siger Peter Larsen, der er direktør for Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.

Peter Larsen fortæller, at selve overdragelsen er sket gnidningsfrit, og at nordjyder, der har akut behov for hjælp, ikke bør mærke noget til skiftet af ambulanceoperatører.

”Der kommer selvfølgelig stadig hjælp, når man ringer 112. Men nu disponerer regionen fuldt over både akutlægebiler, akutbiler, paramedicinerbiler, køretøjer til patienttransport samt de velkendte skriggule ambulancer. Vi kan derfor skabe nogle sammenhænge i det akutte beredskab, der vil komme patienterne til gode”, siger Peter Larsen.

Havde sommerfugle i maven

Virksomheden PreMed er nu den nyeste private ambulanceoperatør, der er i drift i Danmark. PreMed, der har et finsk ambulanceselskab i ryggen, har også set frem til dagen, hvor de fik deres debutkørsel.

”Det har selvfølgelig været med lidt sommerfugle i maven i dag, men vi har sådan set ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at både vi og regionen kan løfte opgaven med at drive en god og tryg ambulancetjeneste. Vi ser frem til at yde en professionel sundhedsfaglig hjælp til alle, der får brug for det”, siger Anders Vikke, der er direktør for PreMed.

Annonce