Region Sjælland er klar til at investere 100 mio. kr. i ambulancer

Arkivfoto: Lasse Christiansen

På onsdag udløber fristen for at byde på ambulancekørslen i Region Sjælland, og en af tilbudsgiverne bliver regionen selv – gennem et kontrolbud. Hvis kontrolbuddet fører til, at regionen selv hjemtager ambulancekørslen, vil det medføre, at der skal indkøbes 80 ambulancer, seks akutbiler og 15 tjenestebiler til en samlet pris på 100 mio. kr.

Embedsmændene fra Region Sjællands Præhospitale Center har flere gange foreslået politikerne, at en del af ambulancekørslen hjemtages uden udbud, men det er blevet afvist af regionsrådet. Ved det igangværende udbud bliver der imidlertid udarbejdet et kontrolbud, der viser regionens forventede udgifter til at varetage ambulancekørslen, og hvis kontrolbuddet er lavere end de andre tilbudsgiveres pris, kan det blive aktuelt at hjemtage ambulancekørslen.

Derfor er Region Sjælland nu ved at gøre klar til at indkøbe de køretøjer, som blive nødvendige, hvis ambulancekørsel og akutbilskørsel hjemtages. Det vil ske gennem en rammeaftale, og hvis regionen hjemtager alle fire delaftaler om ambulancekørslen, forventes rammeaftalen at komme til at omfatte 78-80 ambulancer, 4-6 akutbiler samt 10-15 tjenestebiler. Prisen for de mange køretøjer vurderes at blive ca. 100 mio. kr.

Region Sjælland forventer, at der bliver truffet en politisk afgørelse om ambulanceudbuddet efter årsskiftet, hvorefter der underskrives kontrakter i februar 2015. Alle de fire delaftaler, der indgår i udbuddet, har driftsstart den 1. februar 2016.

Annonce