Region Sjællands ambulancekørsel sendes i udbud i næste måned

Arkivfoto.

Midt i december vil Region Sjællands ambulancekørsel og liggende sygetransport blive sendt i udbud. Det fremgår af en forhåndsmeddelelse fra regionen. Den største ændring i udbuddet vil være, at regionen opgiver den mangeårige responstidsmodel og overgår til beredskabsmodellen, hvor det er regionen – og ikke ambulanceoperatøren – der fastsætter antallet af ambulancer.

I dag står Falck for ambulancekørslen i hele Region Sjælland, og Region Sjællands kontrakt med Falck udløber pr. 31. januar 2024. Regionen har allerede besluttet, at halvdelen af ambulancekørslen skal hjemtages i forbindelse med det kommende udbud. Desuden hjemtages disponeringsdelen af AMK-vagtcentralen, som Falck i dag driver.

Det kommende udbud vil være opdelt i fire delområder med udgangspunkt i hospitalerne i Holbæk, Slagelse, Køge og Nykøbing F. Når udbuddet er afsluttet, vil Region Sjælland vælge to af disse områder, hvor opgaven bliver hjemtaget.

Region Sjælland følger de øvrige regioners eksempel og vil fremover anvende den såkaldte beredskabsmodel. Her er det regionen, der besluttet antallet af ambulancer og deres placering, og ambulanceoperatøren skal alene drive et nærmere fastsat antal ambulanceberedskaber samt køretøjer til liggende sygetransport. I dag anvender Region Sjælland responstidsmodellen, hvor Falck har ansvaret for at dimensionere beredskabet, således at den aftalte responstid overholdes.

Udbuddet indledes formelt den 15. december 2020, hvor regionen vil offentliggøre en udbudsbekendtgørelse.

Annonce