Ny nødbehandlerbil i Jyllinge har haft travlt

Google Maps
Brandstationen i Jyllinge. Arkivfoto

Den nyoprettede nødbehandlerbil på Roskilde Brandvæsens station i Jyllinge har haft en travl start med hele 114 udrykninger. Forventningen har fra starten været, at hver af de otte nødbehandlerbiler i Region Sjælland i forsøgsperioden ville få 150-175 udrykninger, men nu tegner det til, at der i Jyllinge vil blive 200-230 udrykninger. De 11 deltidsbrandfolk, som er tilknyttet nødbehandlerbilen, rykker især ud til brystsmerter.

Det er Region Sjælland, som finansierer de otte nødbehandlerbiler, der er indsat i de dele af regionen, hvor der er lang responstid for ambulancerne. Nødbehandlerbilerne bemandes med deltidsbrandfolk, som har nødbehandlerbilen med på arbejde og med hjem, når de har vagt.

I Jyllinge viser en opgørelse for perioden fra 1. oktober 2011 til 11. maj 2012, at nødbehandlerbilen har haft 114 udrykninger, og at det især er brystsmerter (31 udrykninger), vejrtrækningsproblemer (14 udrykninger) og udefineret sygdom (13 udrykninger), som nødbehandlerne rykker ud til. Man har desuden haft fire udrykninger til hjertestop og fem udrykninger til hjerneblødning. Hertil kommer udrykninger til blandt andet vold, sukkersyge, brandsår, stoffer/piller, blødninger og mavesmerter.

Udrykningerne sker især i aften- og nattetimerne (kl. 18-02) og om formiddagen, og december var den travleste måned med 23 udrykninger.

Nødbehandlerbilerne er en forsøgsordning, der som udgangspunkt slutter kort efter årsskiftet. Region Sjælland har dog allerede afsat penge til en videreførelse af nødbehandlerbilerne, når forsøgsordningen slutter, men det vil være op til politikerne, om der skal etableres en permanent ordning. I Jyllinge har nødbehandlerbilen indtil videre kostet 128.000 kr. i år og 32.000 kr. i 2011.

Annonce