Region skifter mening: Vil flytte ambulance fra Osted til Hvalsø

Brand- og ambulancestationen i Hvalsø. Arkivfoto.

I 2024 hjemtager Region Sjælland omkring halvdelen af ambulancekørslen, og i den forbindelse har regionen planlagt at nedlægge den nuværende ambulancebase i Hvalsø og i stedet flytte den til Osted. Men nu har regionen skiftet mening – ambulancen skal fortsat være placeret i Hvalsø. Dermed spares også de store udgifter til at bygge en ny base i Osted.

I dag har Falck en ambulancebase på brandstationen i Hvalsø. Fra 1. februar 2024 bliver ambulancekørslen i delområderne Nykøbing Falster og Køge hjemtaget af Region Sjælland, og i den forbindelse har regionen planlagt, at én af de otte ambulancebaser i delområde Køge skal placeres i Osted i stedet for Hvalsø.

Nu har Region Sjælland imidlertid skiftet mening. Efter en ”nærmere analyse” af responstiderne konkluderer regionen således, at det vil være mere hensigtsmæssigt at fastholde basen i Hvalsø. Ifølge regionen vil en base i Hvalsø således sikre, at responstiden i Lejre Kommune kan fastholdes på det nuværende niveau.

Regionens beslutning er desuden motiveret af udsigten til at skulle anvende et stort beløb på at bygge en ny base i Osted-området. Med de nuværende priser på materialer og arbejdskraft vil det blive problematisk for regionen, der også er underlagt et særligt anlægsloft fra staten. Ved i stedet at videreføre modellen med en lejeaftale i Hvalsø undgår regionen at skulle ændre på forudsætningerne for, at en hjemtagning er hensigtsmæssig.

Region Sjælland vil i 2028 evaluere, om placeringen af ambulancebasen i Hvalsø var en god idé.

Annonce