Region står nu selv for driften af 42 ambulancer

Foto: Anna Glavind

Onsdag passerede Region Midtjylland en milepæl. Har blev den sidste del af et større projekt med hjemtagning af ambulancekørslen nemlig en realitet. Regionen driver nu selv 42 ambulancer, heraf en række nye ambulancer i Horsens-, Randers- og Djursland-områderne, mens Falck og Samsø Redningskorps driver de øvrige 28 ambulancer.

Region Midtjylland hjemtog allerede fra 1. december 2018 driften af fire akutlægebiler. Det var dengang først skridt i et hjemtagningsprojekt. Siden er samtlige 10 akutlægebiler og i alt 42 af regionens 70 ambulancer gradvist skiftet til regionale hænder.

Fra onsdag blev 21 ambulancer hjemtaget, fordelt med 10 i Horsens-/Skanderborg-området og 11 i Randers-/Djurslands-området. Desuden blev fem sygetransportbiler hjemtaget, heraf to i Horsens og tre i Randers. Regionen har tidligere hjemtaget alle ambulancer i Aarhus- og Silkeborg-området samt enkelte ambulancer i henholdsvis Herning, Holstebro, Randers og Horsens.

Går efter planen

Samlet driver Præhospitalet i Region Midtjylland altså nu 42 ambulanceberedskaber og 10 akutlægebiler og har flere end 400 ambulancereddere ansat. Falck driver 26 ambulanceberedskaber i den midt- og vestlige del af regionen (Holstebro-, Herning- og Viborg-områderne). Samsø Redningskorps driver to ambulanceberedskaber på Samsø.

”Regionsrådet besluttede for et par år siden, at regionen selv vil stå for driften af alle akutlægebiler og de fleste ambulancer. Det er nu gennemført og er gået helt efter planen. Jeg glæder mig over, at vi dermed bidrager til at sikre konkurrence og kvalitet på et marked, der ellers i mange år har været domineret af få spillere. Samtidig er ambitionen også at styrke kvaliteten i ambulancedriften med flere paramedicinere og mere efteruddannelse til ambulanceredderne, og det gælder for alle ambulancer uanset leverandør”, siger Anders Kühnau, der er regionsrådsformand.

Annonce