SF: Ambulanceudbud ligner en rodebutik

SF’s sundhedsordfører, Jonas Dahl, er dybt bekymret for leveringssikkerheden i forbindelse med Samaritens overtagelse af ambulancekørsel i Danmark. “Et firma i økonomisk underskud vil givetvis forsøge at spare, hvor det kan, og det kan gå ud over borgernes sikkerhed for en ordentlig behandling, når ulykken er ude”, siger Jonas Dahl, der nu vil have sundhedsministeren til at redegøre for sagen.

”En række omstændigheder omkring Samaritens overtagelse af dansk ambulancedrift bør vække bekymring. Med under 9 måneder til at firmaet skal i gang, mangler firmaet stadig 258 mio. kr. til finansieringen af de danske aktiviteter, og har en milliongæld på aktiviteterne i Sverige. Samariten skal ud og skaffe enorme beløb på et kriseramt lånemarked, og det lover ærlig talt ikke godt for leveringssikkerheden”, siger Jonas Dahl.

Jonas Dahl mener samtidig, at andre problemer trænger sig på i sagen, og han vil derfor have sundhedsminister Jakob Axel Nielsen på banen. ”Samariten har stadig ingen overenskomst med de danske reddere, og.det skaber en usikkerhed om reddernes fremtidige arbejdsvilkår, som øger risikoen for, at de søger væk fra faget. Og fordi Falck, der tabte udbuddet, ikke længere har interesse i at optage nye hold af elever, er der nu et vakuum omkring uddannelsen af nye reddere. Det er helt uholdbart i en situation, hvor der er mangel på reddere. Derfor er det på tide, at sundhedsministeren får skabt sikkerhed om den fremtidig ambulancedrift i Danmark”, siger Jonas Dahl, der betegner ambulanceudbuddet som en rodebutik.

Annonce