Slut med Falck-ambulancer i Skåne

Fra næste år er det slut med Falck-ambulancer i Skåne i Sverige. Falck har tidligere stået for store dele af den sydsvenske ambulancekørsel, men Region Skåne har besluttet at hjemtage ambulancekørslen i et af de fire ambulancedistrikter, så regionen fremover selv står for driften i to distrikter. Et tredje distrikt varetages af konkurrenten Samariten, og senest har en ny konkurrent vundet det fjerde distrikt.

Fra februar 2018 ophører Falcks ambulancestationer i Malmö, Skurup, Svedala, Trelleborg og Höllviken. I stedet overtager Region Skåne selv opgaven, hvorefter regionen driver ambulancerne i to af regionens fire ambulancedistrikter. Et tredje distrikt har Falcks gamle konkurrent, Samariten, som ambulanceoperatør.

Efter et udbud har Falck desuden mistet opgaven med at drive ambulancestationerne i Kristianstad, Broby, Degeberga, Hässleholm, Osby, Simrishamn, Tomelilla, Perstorp og Bromölla. Både Falck og Samariten havde budt på opgaven, men kontrakten er i stedet gået til den forholdsvis nye konkurrent Premedic, der overtager pr. 1. februar 2018. Falck havde klaget over udbudsresultatet, men det danske redningskorps fik ikke medhold, og mandag meddelte Region Skåne, at kontrakten med Premedic var underskrevet.

Premedic har vist sig at være en hård konkurrent for Falck. Det er således kun få måneder siden, at Premedic erobrede en anden af Falcks kontrakter, nemlig med Landstinget Västernorrland om ambulancekørsel i Ånge, Stöde og Bredbyn, hvor Premedic også tager over pr. 1. februar 2018. Sidste år erobrede Premedic endvidere halvdelen af Falcks kontrakt med Västerbottens Läns Landsting.

Annonce