Taxiselskaber vil tilbyde akutkørsel på Sjælland

Det er dyrt, når en ambulance rykker ud, og så er det ikke altid nødvendigt. Nogle akutkørsler kan sagtens klares uden blå blink, vurderer taxiselskaberne i Region Sjælland. Derfor stiller de sig nu til rådighed for at udføre de mindre akutte kørsler, og selskaberne er gået i gang med at sikre, at der døgnet rundt er nok taxier til rådighed til at varetage opgaven.  

”Vi har drøftet mulighederne for at køre akut kørsel for regionen, fordi der er en besparelse for kommunen og noget mere kørsel for os i sådan en løsning. Alle bestillingskontorerne i regionen har været samlet og talt om, hvordan vi kan løse sådan en opgave. En ambulance er meget dyr og der kan vi byde ind med en bedre pris på de kørsler, hvor der ikke er behov for ambulancer”, fortæller Ole Palsberg, der er formand i Dansk Taxi Råds Region Sjælland.

Dansk Taxi Råds nyhedsbrev oplyser, at modellen vil kræve, at der er taxier på gaden hele døgnet rundt i alle områder, så regionen har en garanti for, at taxiselskaberne kan rykke hurtigt ud. ”Så det arbejder vi nu på at sikre”, siger Ole Palsberg.

Annonce