Truede ambulancereddere med pistollignende genstand

Onsdag kl. 18.10 fik Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse fra personalet på en ambulance om, at en mand havde truet dem med en pistollignende genstand, da de ankom til et hus på Saltbækvej i Kalundborg. Ud fra politiets forudgående kendskab til den 47-årige mandlige beboer i huset, tog politiet alle forholdsregler og mødte talstærkt frem.

Ambulancen var blevet tilkaldt via 112, da en mand skulle have fået kogende vand over en arm. Da de to ambulancereddere henvendte sig på adressen, blev de mødt af en truende mand, som pegede på dem med noget, som lignede en pistol. De to chokerede reddere fik trukket sig tilbage og kom ud af huset, hvorefter de tilkaldte politiet.

Politiet tog anmeldelsen meget alvorligt, da der dels var tale om alvorlig trussel med ambulancepersonalet, dels var mistanke om, at der blev opbevaret våben på adressen. Politiet var længe på stedet, før betjentene fik den 47-årige beboer i tale. Først omkring kl. 23 fik politiet således kontakt til den 47-årige mand, som derefter blev anholdt uden dramatik. Han blev sigtet for trusler mod personer i offentlig tjeneste, og hans bopæl blev ransaget. Her blev det våben, som han havde truet med, fundet, og der viste sig at være tale om en luft- eller hardballpistol.

Den 47-årige blev taget med til politistationen, hvor han blev hensat til afrusning i detentionen. Han blev afhørt til sagen, som efterfølgende blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 47-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han er dog fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Annonce