Region melder BIOS-lækage til politiet

Foto: Rigspolitiet

Det bliver nu op til politiet at finde ud af, hvem der lækkede et hemmeligt notat om BIOS til pressen. Notatet stammer fra Region Syddanmark og blev sendt til regionsrådsmedlemmerne og en snæver kreds af medarbejdere, og det blev i notatet understreget, at det var hemmeligt. Alligevel endte det hos flere medier, og derfor har regionen netop besluttet at politianmelde lækagen.

Notatet indeholder oplysninger, som regionen har vurderet burde holdes fortroligt, da offentlighedens kendskab til indholdet ville kunne skade BIOS i bestræbelserne på at indgå for eksempel ansættelsesaftaler og lejeaftaler.

På et lukket punkt på regionsrådsmødet i går besluttede et enigt regionsråd at indgive en politianmeldelse med henblik på, at politiet foretager en efterforskning af sagen.

”Når vi indgår kontrakter med private samarbejdspartnere, er der forhold, vi hverken må eller kan tale om i det åbne rum. Derfor er det en alvorlig sag, når ting som vi har understreget er fortrolige, alligevel kommer ud. Derfor vil vi nu bede politiet om at undersøge, hvordan disse fortrolige oplysninger er kommet ud”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Region Syddanmark vil kontakte politiet i sagen en af de kommende dage.

Annonce