FDM taber stadig penge på autohjælp

FDM’s aktiviteter indenfor autohjælp giver fortsat ikke overskud. FDM udbyder autohjælp i samarbejde med Dansk Autohjælp, og kunderne er primært FDM’s medlemmer samt bilimportører og bilforhandlere, der sælger de såkaldte mobilitetsgarantier til deres kunder. Sidste år gav autohjælpen imidlertid et driftsunderskud på 2 mio. kr., hvilket er omkring en halv million kr. dårligere end i 2010.

Selskabet FDM Vejhjælp er et joint venture mellem FDM og Dansk Autohjælp med FDM’s direktør som bestyrelsesformand og Dansk Autohjælps direktør som selskabets adm. direktør. FDM Vejhjælp udfører ikke selv autohjælp, men er alene et salgsselskab, som anvender Dansk Autohjælp som leverandør.

FDM Vejhjælp oplyser hverken sin omsætning eller antallet af kunder. Men i 2011 fik selskabet et driftsunderskud på godt 2 mio. kr., hvilket er noget dårligere end i 2010, hvor underskuddet var på 1,6 mio. kr. En skatteteknisk ændring gør dog, at underskuddet på bundlinjen reduceres til 1,5 mio. kr. mod 1,2 mio. kr. i 2010.

Aktiekapitalen i FDM Vejhjælp er på 10 mio. kr., men på grund af det seneste underskud er egenkapitalen reduceret til 9,6 mio. kr.

Annonce