Autohjælp

FDM taber stadig penge på autohjælp

FDM’s aktiviteter indenfor autohjælp giver fortsat ikke overskud. FDM udbyder autohjælp i samarbejde med Dansk Autohjælp, og kunderne er primært FDM’s medlemmer samt bilimportører og bilforhandlere, der sælger de såkaldte mobilitetsgarantier til deres kunder. Sidste år gav autohjælpen imidlertid et driftsunderskud på 2 mio. kr., hvilket er omkring en halv million kr. dårligere end i 2010.

Præhospital

FDM ville flyve lægehelikopter

Tidligere på året vandt Falck kontrakten på at drive Danmarks første lægehelikopter,der med base i Ringsted dækker Region Sjælland og Region Hovedstaden. Det skete i konkurrence med fire andre virksomheder, men hidtil har deres identitet ikke været offentligt kendt. Nu er det imidlertid kommet frem, at FDM bød på driften af lægehelikopteren. FDM indgik i et konsortium, som også omfattede FDM’s tyske søsterorganisation, ADAC, og helikopterfirmaet Uni-Fly – og det blev en dyr fornøjelse for Uni-Fly.

Autohjælp

FDM snupper 80.000 kunder fra Falck

Den europæiske bilklubsorganisation ARC, der varetager mobilitetsaftaler for nye biler, dropper Falck til fordel for FDMs og Dansk Autohjælps nye selskab, FDM Vejhjælp. Dermed scorer FDM Vejhjælp en aftale om assistance ved mekanisk nedbrud, der dækker 80.000 nye, danske biler. Det nye selskab forventer at vokse med 10.000 kunder om året.